ד"ר בלתזר תירוש, בוגר ביה"ס לרפואה באוניברסיטת תל אביב. עוסק בחקר וייעוץ לחברות המשלבות טכנולוגיה ורפואה בתחומים מגוונים כמו רפואת שינה, טיפולי גוף נפש וקרדיולוגיה.
הרצאות לבחירה:
המוח המשתנה – על המהפיכה הנוירופלסטית של המוח וגילויים חדשים. בהרצאה זו נדבר על האיבר החשוב ביותר, המוח שלנו. האם תמיד תיארו אותו כהכי חשוב? מתוך מחקרים עדכניים נבין מה מיוחד באיבר הזה, בנו וכיצד ניתן לרתום את הידע למעשה. בסוף נוכל לשאול האם האדם יכול להשתנות.
זכרון ביולוגי וטכנולוגי – מה הוא הזכרון? הרצאה זו מתמקדת על מה ניתן לעשות כדי לאפשר לזיכרון להשתפר. אין ספק שהטכנולוגיה מקיפה אותנו, אבל מה קורה כאשר אנו משתמשים בה להשפיע על מוחינו? ונבין מדוע יש חוקרי מוח הטוענים שבעיות כמו דמנציה ואלצהיימר יעלמו בשנים הקרובות.
הומוסוציאליס – בני אדם הם יצורים חברתיים, כמו מינים רבים בטבע. הרבה לפני היוולדות השפה, מוחינו כבר חווט לייצר תקשורת. עם כל היכולות הרבות שפיתח האדם להעברת מסרים, לא מפליא הוא שהרשתות החברתיות הפכו לכזה גורם משמעותי בחיינו. כל זאת ועוד בהרצאה על האדם כיצור חברתי והגורמים המשפיעים עלינו.
חיי נצח – האם מסתובב בינינו האדם הראשון שיגיע לגיל 200? בשנים האחרונות פריצות דרך רבות מתרחשות אשר גורמות לנו לתהות האם המוות הוא אכן בלתי נמנע. איך אפשר לחיות עוד, ולחיות טוב? בהרצאה זו נצלול למחקרים עדכניים ולבסוף גם ניגע בשאלה האם חיי נצח זה ראוי ורצוי?
המוח הרובוטי – איך נגדיר מהם חיים והאם לרובוטים יש מוח? בהרצאה מרתקת שבתוכה נפגוש גם רובוטים ותוכנות, נבדוק האם הרובוטים של ימינו עונים על כל/חלק מהגדרות אלו שניתנו בעזרתם של פילוסופי עבר כמו אריסטו, וחוקרים עכשוויים על מהם חיים. מתוך השאלות הללו נתחקה אחר מאפיינים ייחודיים לנו, בני האדם, כמו אמפתיה, כישורים חברתיים, זיהוי עצמי, יצירתיות… האם הם נחלתנו הבלעדית או האם עידן הרובוטים מגיע לפרקו? בנוסף יסקור דר' תירוש האם נוכל לשכפל מודעות? איפה קיימת הזהות האישית במוח? ומהי יצירתיות? העתיד נמצא ממש מעבר לפינה ואיתו אזרחי העתיד.